press

 

Press citat

”Carmen Olsson skippar groteskeriet när hon med butons teknik går djupt inåt för att hämta kraft till uttrycket. Resultatet är en organiskt behärskad rörelsekonst av en skönhet som skapar andakt inför kroppens genuina skörhet och styrka. Den raffinerade enkelheten erövras genom extremt hård träning i medvetenhet om energi, balans och harmoni. Fysisk och mental.”
Lis Hellström Sveningson, Göteborgs-Posten

”Oförglömlig är Carmen Olssons butoföreställning Under Asp, som under våren visades på Dansbiennalen i Malmö. Komprimerad energi i bedövande ljussättning.”
Britt-Marie Styrke, Västerbottens-Kuriren

”Föreställningen har trots sin avslappnade stämning, närmast knock-out-effekt i påträngande intensitet. Mitt första intryck är att denna dans stoppar tiden. Jag kan inte föreställa mig en enda rörelse här som inte är en tanke eller känsla utmejslad i kroppsligt uttryck.”
Marita Adamsson, Bohusläningen

”Carmen Olsson behärskar skickligt minsta fysiska skiftning inifrån och ut. Stillheten är i rörelse, som när ett asplöv fångar osynlig vind.”
Anna Ångström, Svenska Dagbladet

”Carmen Olsson vandrar på rörelsens skarpaste egg.”
Lis Hellström Sveningson, Göteborgs-Posten

”Hon frammanar ett meditativt, stillsamt gripande mörker.”
Örjan Abrahamsson, Dagens Nyheter

”Där i det undermedvetnas stora mörker, föds en rörelse som berättar om livet självt.”
Margareta Persson, Konstperspektiv

”Carmen Olsson dansade mycket speciellt, långsamt fast med en otrolig spänning i hela kroppen, häpnadsväckande.”
Lysekilsposten

”Tänk dig en dans som både koncentrerar och genomsyrar alltet. Ungefär så känns det att vara med om Carmen Olssons dansverk Ur mörker. Föreställningen är så tät att åskådaren absorberas, blir kännbart delaktig. Koncentratet finns i Carmens lysande dans.”
Lis Hellström Sveningson, Göteborgs-Posten

”Carmen Olsson har till fullo tillskansat sig butodansens oerhörda behärskning, långsamma rörelser och djupa innebörder. Hon gjuter med den späda kroppen betydelse i varje litet steg, varje handrörelse, vridning, knyck, blick och skapar ideligen överraskningsmoment. Ett allkonstverk av förunderlig skönhet, där rörelse, bild, ljud och ljus skapar en organisk helhet. Ett genialt och genomarbetat koncept, där butodansen kommer till sin rätt på ett sätt som jag inte tidigare upplevt.”
Britt Nordberg, Bohusläningen

"Carmen Olsson fångade Ålegårdens hela historia, och dess anande framtid i sin utomordentliga, nästan Beckettska invigningsperformance."
Rolf Haglind Borås Tidning

 

Bild, ur oljemålning i färg, Erling Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du kan läsa detta stöttar inte din browser "iframes". Kontakta Carmen Olsson via info@carmenolsson.com.